Team & Bestuur

Latifa Oumlil – Voorzitter

Latifa Oumlil is de oprichtster van Stichting Perma Atlas. Zij heeft de eerste 11 jaar van haar leven in het dorp Anguelz doorgebracht. Sindsdien woont ze in Amsterdam, waar ze maatschappelijk werkster is, bij de stichting “Drijvende Krachten”. Door de overstromingen in 2014 en 2015 in Anguelz kwam ze op het spoor van principes van perma-cultuur. Bestaande succesvolle initiatieven hebben haar geïnspireerd, zoals het éénpersoons initiatief van een goede vriendin; Farida Alluch. Ze ontdekte dat de methodes van perma-cultuur overeenkomen met de traditionele praktijken in de dorpen in de Hoge Atlas en is met het project gestart.

Julia Tebbe – Secretaris

Jeannette de Jong – Penningmeester

Onze stichting heeft een nieuwe penningmeester gevonden.

Maarten van Ommen – Bestuurslid

Ellen Hommel

Ellen Hommel is social worker en coach. Na haar studie sociale pedagogiek heeft ze jaren lang gewerkt met kwestbare jongeren. Waarna ze de afgelopen 15 jaar werkzaam is geweest bij de Hogeschool van Amsterdam. In die jaren heeft zij zich onder meer gespecialiseerd op het gebied van comunity development en participatie. Innovatie krijgt alleen draagkracht als het geworteld wordt door actieve betrokkenheid van alle participanten.

Momenteel werkt Ellen als onderwijsdeskundige, coach en shiatsu therapeut.

Geert Havinga

“De aanpak van Perma Atlas onderscheid zich o.a. in het onderkennen dat alles met alles samenhangt. De ondersteuning van het dorp Anguelz wordt dan ook multidisciplinair gerealiseerd.
Naast en met elkaar wordt gewerkt met alle specialisaties die de actuele situaties nodig hebben: Landinrichting, biologie, ecologie, sociologie, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de dorpelingen, creatieve financiering, etc. Steeds met empathie voor lokale mogelijkheden en begrenzingen. In de praktijk gaat dat bij Perma Atlas ook nog eens heel organisch. De betrokkenheid van ieder is hoog en de resultaten zijn fantastisch. Heel fijn en dankbaar om mee te mogen werken aan een goed perspectief voor het dorp en haar bewoners.
Op basis van een jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur en ondernemer houd ik mij in het team met name bezig met advies en werk t.a.v. bestuurlijke aangelegenheden en in voorkomende gevallen met uiteenlopende hands-on activiteiten.”

Eunice Bussink

“Perma Atlas geeft mij het vertrouwen dat verandering wel degelijk mogelijk is, dat je een neerwaartse spiraal kunt omkeren. Het project staat voor alles waar ik in geloof: solidariteit, kleinschaligheid, duurzaamheid gekoppeld aan een realistische kijk op hoe een samenleving werkt. Ik wil nog heel lang bij dit project betrokken blijven!”

Studeerde vertaalkunde (Nederlands, Duits, Frans) aan de Dolmetscherschule Zuerich, Zwitserland. Meer dan 15 jaar ervaring met acquisitie in de ontwikkelingssector: subsidieaanvragen en aanbestedingen van training en advies, op gebieden als educatie, gezondheid, armoede bestrijding, water en gender, project management. Woon, werk en reiservaring in Europa, Azië en Afrika

Khadya Alahane-Oumlil

“Ik kom oorspronkelijk uit Anguelz, waar onze Perma site is. Voor mij is het niet meer dan natuurlijk om betrokken te zijn bij dit project. Het is een project wat enorm veel impact,in positieve zin, zal hebben voor de bevolking van Anguelz en voor de natuur in de omgeving, en hopelijk ver daarbuiten.
Vanaf mijn 9e ben ik in Nederland. Hier het Atheneum gedaan.
Met veel interesse voor de algemene ontwikkelingen heb ik diverse vrijwilligersprojecten ondersteund in uiteenlopende richtingen. Na het werken op een sociaal advocatenkantoor ben ik uiteindelijk terecht gekomen in de gezondheidssector, waar ik mijn sociale en maatschappelijke interesses redelijk kan aanvullen.”

Margherita Tinti

“Ik ben er trots op deel uit te maken van Perma Atlas. Voor mij is Perma Atlas een toekomstgericht, zinvol, verreikend en veelbelovend initiatief. Vergroening van de Hoge Atlas lijkt mogelijk en bereikbaar met een uniek samenwerkingsverband van visionaire leiders, permacultuur experts en volhardende werknemers, verenigd door de intrinsieke motivatie om de wereld waarin we leven te verbeteren.”

• studeerde sociologie en antropologie in Wenen en Parijs;
• meer dan 10 jaar professionele ervaring met de Verenigde Naties en internationale NGO’s in Afrika:
– projectplanning, beheer en evaluatie, donorcontact
– oogsten van regenwater, duurzame ontwikkeling, gezondheid van moeder en kind;
• gewoond en gewerkt in Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, West-Afrika, de VS en Nederland;

Amsterdam, Nederland

Annemieke Haanstra

Peter Jansen

Voormalige werknemer bij de Hortus Botanicus Amsterdam, momenteel bij Botanische Tuinen Utrecht Universiteit

Ibtissam Ouchou