Leer-werkterrein

Sinds 2017 organiseert Perma Atlas trainingen op het leer-werkterrein (Onder leiding van perma cultuur specialist Frederic Scholl en Fabian tournan van Radiant Design). Hier leren deelnemers permacultuurtechnieken van experts en oudere bewoners, zoals het aanleggen van gabions (dammen), swales (kleine kanaaltjes) en boomerangs (halvemaantjes met een boom). Deze technieken zorgen voor het tegenhouden van water, waardoor het ter plekke wordt opgenomen in de bodem. Dit draagt bij aan het herstel van de vruchtbaarheid van de bodem en de groei van planten.Leer- werkterein van stichting Perma Atlas

Daarnaast krijgen de deelnemers op het leer-werkterrein ook inzicht in welke plantencombinaties het meest rendabel zijn onder de lokale omstandigheden. Zo worden er plantensoorten geĆÆntroduceerd uit andere (drogere) regio’s van Marokko en worden de meest geschikte planten voor de bodem geselecteerd. Vervolgens worden deze planten op de heuvel geplant, waardoor de bergen kunnen vergroenen.


Bovendien hebben de deelnemers zelf een instructielokaal gebouwd, voorzien van een watertank en eco-toilet. Hierdoor hebben de deelnemers en bewoners van Anguelz kennis kunnen maken met natuurlijke bouwtechnieken.

Leer-werkterrein van stichting Perma Atlas voor en na.
2020
2020
2020
2023